USKOK RAZBIJA ZLOČINAČKO UDRUŽENJE: U tijeku su uhićenja na području Zagreba, Istre, Šibenika i Rijeke

Ilustracija | Foto: MUP

Ravnateljstvo policije objavilo je da je u tijeku velika akcija na razbijanju zločinačkog udruženje povezanog s trgovinom drogom. U sklopu akcije u tijeku uhićenja na području Zagreba, Istre, Šibenika i Rijeke.

Policijski službenici Ravnateljstva policije – PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju zadnje faze ranijeg kriminalističkog istraživanja, a koje je usmjereno na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge”, objavilo je Ravnateljstvo policije.

Posljednjom fazom kriminalističkog istraživanja obuhvaćeno je 20 osoba, od kojih su neke ranije lišene slobode. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.