Nakon albuma “Slavonijo, tebi pjevam”, Slavonski dukati predstavljaju novu pjesmu [VIDEO]

Foto: Screenshot Youtube / Croatia Records

Nakon novog albuma “Slavonijo, tebi pjevam” koji je prije deset dana u izdanju Croatia Records ugledao svjetlo dana, Slavonski dukati predstavljaju pjesmu “Kapa”.

Upravo s tom pjesmom ovaj popularni tamburaški sastav nastupit će na ovogodišnjem festivalu “Zlatne žice Slavonije” u Požegi.

↓↓↓ Slavonski dukati – Kapa (Official video) ↓↓↓

Pod dirigentskom palicom šefa sastava Ivice Gruje Iće, ovaj pomlađeni tamburaški sastav krenuo je u nove radne pobjede.

U pripremi je novi glazbeni spot za još jednu skladbu s novog albuma, a Ića u svojoj autorskoj radionici već priprema pjesme za novo izdanje. Glazbu, tekst i aranžman za pjesmu “Kapa” potpisuje Ivica Grujo Ićo.

Ovako Slavonski dukati pjevaju o slavonskoj kapi, veličajući, kao u svim svojim pjesmama, rodnu Slavoniju:

Tvoja kapa vjekovima
Bila ponos đedovima
Sad je naši mladi nose
I svuda se šnjom ponose
Slavonijo, rodni kraju mom

Režiju i produkciju spota radili su Adriana Lončarević (Studio ADURO) i Domagoj Lončar. Spot je prepun koloritnih kadrova Slavonije, žitnih polja, narodnih nošnji i običaja. Vrlo uvjerljivo je prikazan teški radni dan slavonskog čovjeka čiji se životni stil već desetljićama nije bitno promjenio.

Slavonski dukati su tamburaši koji njeguju tradicionalni, klasični stil sviranja i pjevanja pa im se u pjesmama osjeća jak utjecaj starih slavonskih melodija, napjeva i šokačkih običaja. Svrstavamo ih u sam vrh hrvatskog tamburaštva i nema sumnje da ćemo ih još dugo slušati na domaćem estradnom nebu i uživati u njihovom srčanom muziciranju.