Ukida se noćno dežurstvo ljekarne na Kustošiji, kažu da je poslovala s gubitkom!

Upravno vijeće Gradske ljekarne Zagreb donijelo je Odluku o novom radnom vremenu ljekarničke jedinice na adresi Ilica 301, koja je do sada radila od 0:00 do 24:00 sata.

ljekarna-ilica-301

Novo radno vrijeme, od 13. travnja 2015., je od 07:00 do 20:00 radnim danom, subotom, nedjeljom, blagdanom i praznikom, navedeno je u službenom priopćenju.

Odluci Upravnog vijeća prethodila je analiza koja je, kako ističu, pokazala da je tijekom prošle godine u ljekarničku jedinicu Ilica 301, u vremenu od 24:00 – 07:00 u prosjeku dolazilo 6 korisnika usluga.

S druge strane, a o tome iz Upravnog vijeća ne govore, ovoj ljekarni gravitira preko sto tisuća građana Zagreba, kao i brojni pacijenti izvan grada koji dolaze u bolnice Sveti Duh i Sestre Milosrdnice.

Budući da je HZZO 2003. godine ukinuo sufinanciranje noćnog dežurstva na lokaciji Ilica 301, te da ljekarnička jedinica godinama posluje negativno, Upravno vijeće donijelo je odluku o ukidanju noćnog dežurstva.

“Nakon 20:00 sati pacijenti mogu preuzeti lijekove u ostalim našim ljekarničkim jedinicama – Ozaljska 1, Siget A.V.Holjevca 22, Grižanska 4 i Trg bana Josipa Jelačića 3. Ujedno ističemo kako uz Gradsku ljekarnu Zagreb i ostale ljekarne (ZEUS) također organiziraju noćna dežurstva. Stoga nema bojazni da bi građani mogli ostati bez potrebnih lijekova tijekom noći”, ističe se u priopćenju.

Foto: Google Street View