U Zagrebu otvorena još jedna punionica za električne automobile

U Zagrebu otvorena još jedna punionica za električne automobile
Foto: Zagreb.hr

U Zagrebu je danas, u sklopu benzinske postaje Zagrebačkog prometnog zavoda, otvorena samostojeća punionica za električne automobile proizvođača “Etrel” iz Slovenije.

“Ovaj projekt predstavlja početak e-mobilnosti u sklopu Zagrebačkog prometnog zavoda i dio je energetskog aspekta kojim Europska unija traži smanjenje razine zagađenja do 2020. Električni automobil je najsuvremenije vozilo u svojoj vrsti koje koristi višefaznu struju i ima doseg preko 500 kilometara, što je za grad sasvim dovoljno”, izjavio je direktor Zagrebačkoga prometnog zavoda Boris Smrečki

Andrej Ribič, predsjednik Uprave Elektro Ljubljane, naglasio je da je zaštita okoliša prioritet svih nas.

Svjedoci smo velikih klimatskih promjena, a među najvećim zagađivačima su automobili na fosilna goriva. Podsjetio je da je Elektro Ljubljana pionir u izgradnji slovenske mreže s više od 120 električnih punionica koje se mogu daljinski nadzirati i održavati. Korisničko iskustvo smo nadogradili prvom mobilnom aplikacijom s uputama o korištenju punionica koje omogućuju registraciju, načinu traženja najbliže punionice, provjeri zauzetosti te o njihovu aktiviranju i rezerviranju. E-mobilnost zbog naše predanosti više nije daleka budućnost nego sadašnjost!”, rekao je Ribič.

“Odgovornost za održivi razvoj je isključivo u našim rukama. Gremo na elektriko!”, dodao je gradonačelnik Bandić.

“Drago mi je čuti da Zagrebu već ima oko 60 punionica za električne automobile#, istaknuo je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je također nazočio ovom događaju. On je pozvao na daljnju suradnji u cilju ostvarenja vizije razvoja Zagreba i Ljubljane.

Samostojeća električna punionica je opremljena s dva priključna mjesta namijenjena punjenju električnih automobila i otporna je na utjecaj atmosferilija pa se može koristiti u rasponu vanjske temperature od -30°C do +50°C.