U tijeku je energetska obnova Doma zdravlja u Jastrebarskom

U tijeku je energetska obnova Doma zdravlja u Jastrebarskom
Foto: Zagrebačka županija

U tijeku je energetska obnova zgrade ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom koja obuhvaća građevinske, strojarske i elektrotehničke radove.

Zgrada će dobiti toplinsku fasadu i led rasvjetu, postojeći sustav grijanja zamijenit će se dizalicom topline zrak-voda, a na radijatore će se postaviti elektronički termostatski ventili. Realizacijom projekta godišnja potrebna energija za grijanje smanjit će se za 60,8%, a godišnja potrebna energija za rasvjetu za 46%.

U tijeku je energetska obnova Doma zdravlja u Jastrebarskom
Foto: Zagrebačka županija

Potrošnja ukupne godišnje primarne energije bit će manja za 75,9%, a emisija štetnih stakleničkih plinova, na godišnjoj razinu, smanjit će se za 81,2%. Nakon završene obnove zgrada će prema kriteriju specifične godišnje toplinske energije za grijanje biti svrstava u energetski razred „C“, a prema kriteriju specifične godišnje primarne energije u energetski razred A+.

Ukupna vrijednost energetske obnove je 2,49 milijuna kuna, od čega 1,27 milijuna kuna otpada na bespovratna sredstva Eurpskog fonda za regionalni razvoj, a ostalo su sredstva proračuna Zagrebačke županije.

Župan Stjepan Kožić zajedno sa svojom zamjenicom Nadicom Žužak, obišao je Ispostavu u Jastrebarskom, izrazivši zadovoljstvo što se radovi odvijaju i brže od planirane dinamike.

“Višak sredstava za energente, kojega ćemo ostvariti nakon obnove, uložit ćemo u nabavu opreme, čime ćemo podići kvalitetu usluge Doma zdravlja”, rekao je župan, podsjetivši da je Županija ove godine ugovorila energetsku obnovu tri ispostava Doma zdravlja – u Vrbovcu, Jastrebarskom i Zaprešiću.

“Ukupna vrijednost ovih radova je 9,2 milijuna kuna, od čega su 4,8 milijuna kuna bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostalo sredstva proračuna Zagrebačke županije”, rekao je župan.

Domagoj Šlat, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskoga, podsjetio je da je dosad sredstvima Županije energetski obnovljena OŠ “Ljubo Babić” i područne škole u Gornjem Desincu i Plešivici, te rekao da raduje što je Grad sada ušao i u županijski program energetske obnove ispostava Doma zdravlja. Sredstvima Grada, dodao je, u Jaski je sagrađen niskoenergetski dječji vrtić.

Komentari