U stanu na Trešnjevci policija otkrila mini plantažu marihuane, 45-godišnji vlasnik je uhićen

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u jednom su stanu na Trešnjevci otkrila mini plantažu marihuane, 45-godišnji vlasnik je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

“Sumnja se da je 45-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri, protivno odredbi članka 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi proizvodnje i daljnje prodaje konoplje tipa droga, nabavljao sjemenke konoplje tipa droga koje je u stanu na Trešnjevci posijao te u laboratorijskim uvjetima uzgajao biljke da bi s izraslih biljaka, nakon njihova dozrijevanja, brao cvjetne vrhove te ih sušio”, priopćila je PU zagrebačke.

Policijski službenici su obavili pretragu stana na Trešnjevci te su pronašli više komada lampi, ventilacijskih crijeva, ventilatora, uređaja za mjerenje vlaga i temperature, ovlaživača zraka, metalne škare, više bočica s raznim tekućinama kao i druge predmete i stvari koje su služile kao improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga. Također je pronađeno 15 teglica sa zasađenim sadnicama konoplje tipa droga, osam biljaka konoplje tipa droga visine oko 55 cm s korijenom, više plastičnih vrećica i staklenih posuda u kojima se nalazilo ukupno 143,5 grama marihuane.

Stabljike marihuane, način njihova uzgoja kao i količina pronađene droge nedvojbeno upućuju da je droga namijenjena daljnjoj preprodaji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.