Policija u kući pronašla zasađenu marihuanu, automatsku pušku, ručni bacač raketa, mine, streljivo…

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

“Sumnja se da je 31-godišnjak, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u podrumu kuće na samoborskom području, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom preprodavao na nezakonitom tržištu”, objavila je PU zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka

Naime, pretragom kuće na samoborskom području u kojoj prebiva osumnjičeni pronađen je improvizirani laboratorij sa šest posađenih stabljika konoplje tipa droga visine oko 50 cm, kao i dvije medicinske šprice ispunjene tinkturom ulja konoplje tipa droga, jedna s oko 10 ml, a druga s oko 12 ml tinkture.

Foto: PU zagrebačka

Ujedno, pretragom kuće pronađena je jedna automatska puška, zračna puška kalibra 4.5 mm, 18 patrona različitog kalibra, 37 komada streljiva različitog kalibra, tromblonski nastavak za automatsku pušku, ručni bacač raketa kalibra 64 mm, sporogoreći štapin dužine oko 150 cm te još kolut takvog štapina, dvije protupješačke mine i dva upaljača za takve mine, jedan mehanički upaljač za minu i inicijalni dio mine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 31-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.