UHIĆEN 20-GODIŠNJAK: U stanu mu pronašli 3305 tableta ekstazija, 982 grama MDMA, marihuanu…

Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naredbe suda obavljena je pretraga stana kojeg u Splitu koristi 20-godišnjak i policijski službenici su pronašli i oduzeli 987 g marihuane, 982 g MDMA i 3305 tableta ekstazija, te 40 g zdrobljenih tableta ekstazija. Također, pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima nalik na drogu i uređaj za vakumiranje, objavila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Uz kaznenu prijavu u subotu je predan pritvorskom nadzorniku.

Ustrajnost policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suzbijanju zlouporabe droga rezultirala je realizacijom 2349 zapljena tijekom 2023. godine (31 % više u odnosu na 2022.) i dovršetkom 269 kriminalističkih istraživanja nad osobama koji su imali namjeru drogu preprodavati, odnosno utvrđeno je da su ostvarili obilježja kaznenih dijela “neovlaštene proizvodnje i prometa drogama” radi čega su kazneno prijavljeni.

U prva dva tjedna ove godine realizirano je čak šest uspješnih kriminalističkih istraživanja tijekom kojih je pronađeno i oduzeta velika količina različitih vrsta droga, što je nastavak uspješnog rada policijskih službenika i u ovoj godini.