U stanu na području Vrapča uzgajao marihuanu, policija mu pronašla i amfetamin, ecstasy…

U stanu na području Vrapča uzgajao marihuanu, policija mu pronašla i amfetamin, ecstasy...

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom koji je u stanu na području Vrapča uzgajao marihunau, potom je prerađivao i prodavao.

“Sumnja se da je 33-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u točno neutvrđenom vremenskom periodu u stanu na području Vrapča sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao, vagao i tako pripremao za daljnju preprodaju, dok je također na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao i veće količine amfetamina, MDMA, psilocibin i marihuane koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu da bi tako pripremljenu drogu preprodavao”, priopćila je Policiska uprava zagrebačka.

Obavljenom pretragom stana pronađeno je ukupno 149 grama amfetamina pakiranog u dva različita paketa, 161 tableta MDMA pakirane u dva različita paketa, 316 grama marihuane pakirane u 15 različitih paketa, 44 grama psilocibin pakiranog u dva različita paketa, 12 komada sadnica marihuane, dvije digitalne vage i predmeti za pakiranje droge.

Također je od osumnjičenog oduzet i određeni novčani iznos za koji postoje osnove sumnje da potječe od prodaje droge.

Količina droge, način pakiranja, digitalne vage i oduzeti novac nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju, ističe se u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari