U palači Dverce predstavljeno novo reprezentativno CD izdanje Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija - predstavljanje CD-a
Foto: Zagreb.hr

Najnovije, reprezentativno CD izdanje Zagrebačke filharmonije pod umjetničkim vodstvom maestra Dmitrija Kitajenka predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u palači Dverce.

Nosač zvuka Zagrebačke filharmonije Igor Stravinski donosi više raritetnih ostvarenja iz opusa tog slavnog ruskog skladatelja, a snimila ga je prestižna njemačka diskografska kuća Oehms Classics.

Okupljenima u palači Dverce obratili su se maestro Dmitrij Kitajenko te ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch koji ne krije zadovoljstvo realiziranim izdanjem, koje smatra jednim od važnih koraka ostvarenih posljednjih nekoliko godina u međunarodnoj promociji orkestra Zagrebačke filharmonije. 

Zagrebačka filharmonija - predstavljanje CD-a
Foto: Zagreb.hr

“Konkurencija na međunarodnom tržištu orkestara možda je i jača neko ikada pa je ova snimka za takvu prestižnu diskografsku kuću tim veći uspjeh i postignuće”, rekao je Mirko Boch.

Maestro Dmitrij Kitajenko je pak najavio da već ovoga četvrtka kreću u snimanje novoga CD-a na kojem će se naći djela Petra Iljiča Čajkovskog i Aleksandra Glazunova.

Čestitavši maestru Kitajenku, ravnatelju Mirku Bochu i svim glazbenicima Zagrebačke filharmonije gradonačelnik Bandić je rekao: “Ovaj CD je priča o velikome uspjehu  zagrebačke pameti i  talenta  kojim je Zagrebačka filharmonija napravila važan iskorak na međunarodnome tržištu, a ta nas činjenica usrećuje i čini jako ponosnima.”

Također je dodao kako sada slijedi puno rada i truda kako bi se ovaj zvjezdani status zadržao i opravdao, a u što, naglasio je, uopće ne sumnja.