FESTIVAL SVJETLA: Ove godine traje tri dana, a održava se na čak 19 lokacija!

Festival svjetla
Foto: Sanjin Kaštelan / Arhiva TZGZ

Na više lokacija u središtu grada od 15. do 18. ožujka 2018. održat će se drugo izdanje kulturno-umjetničke manifestacije Festival svjetla Zagreb, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji u restoranu Dubravkin put.

Tako će se, uz podršku Grada Zagreba i HEP-a, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, ujediniti najmodernija tehnologija atraktivnih audiovizualnih instalacija i svjetlosnih projekcija.

“Ovom četverodnevnom manifestacijom Zagreb se pridružuje Amsterdamu, Berlinu, Lyonu, Pragu i drugim svjetskim metropolama s respektabilnom tradicijom održavanja sličnih manifestacija”, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić. Dodao je da će ovogodišnja manifestacija oduševiti Zagrepčane i njihove goste, posebice one najmlađe.

“Prvi festival svjetla održan je prošle godine na sedam lokacija, a ovogodišnji donosi atrakcije na čak 19 lokacija”, naglasila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

“Festival će se održavati u Tunelu Grič, Kuli Lotrščak, Tomićevoj ulici s nizom zanimljivosti na njezinim stepenicama uz uspinjaču, Vranicanijevoj poljani, Strossmayerovom šetalištu, Art parku. Park Grič će očarati posjetitelje hologramima, a Galerija Klovićevi dvori disco kuglama. Na Platou Gradec tema će biti Laserska priča, dok će fasada Pravnog fakulteta zablistati 3D mapping projekcijama inspiriranih proljećem. Osvjetljeni portali u Opatičkoj ulici će voditi posjetitelje prema svjetlosnim atrakcijama u Hrvatskom institutu za povijest i u velikome dvorištu Muzeja grada Zagreba”, dodala je.

Manifestacija počinje u četvrtak, 15. ožujka u 19,00 sati, a projekcije svjetlosti na svim lokacijama trajat će svakog dana od 18,00 ili 19,00 pa sve do oko 23,00 sata.

Više informacija o Festivalu kao i sve lokacije na kojima se održava možete pronaći na:www.festivalsvjetlazagreb.hr