GRADONAČELNICI DOGOVORILI: Zagreb će pomoći Sarajevu u apliciranju na fondove EU

 Milan Bandić i Abdulah Skaka
Foto: Zagreb.hr

U gradskoj palači Dverce danas su se susreli gradonačelnici Zagreba i Sarajeva Milan Bandić i Abdulah Skaka sa suradnicima.

Bio je to prvi službeni posjet gradonačelnika Skake Zagrebu, nakon što je početkom prošle godine izabran za gradonačelnika bosanskohercegovačkog glavnog grada.

Na sastanku se razgovaralo o područjima na kojima glavni gradovi mogu nastaviti ali i proširiti dosadašnju suradnju. Naime, 2000. godine između dva glavna grada potpisan je Sporazum o suradnji koji će i nadalje biti temelj njihove suradnje. Tako je, između ostalog, dogovoreno da će stručnjaci iz područja apliciranja na fondove EU Grada Zagreba podijeliti iskustva s kolegama iz Sarajeva.

“Posebno želim zahvaliti gradonačelniku i Gradu Zagrebu na tome što djeca iz Sarajeva, stipendisti IKRE, već niz godina dolaze na besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski. Stoga pozivamo gradonačelnika Bandića da nam, već krajem ove ili početkom sljedeće godine, pošalje zagrebačke mališane koje bi rado ugostili na olimpijskim planinama u okolici Sarajeva kako bi naučili skijati”, rekao je gradonačelnik Skaka.

“Strateški interes Republike Hrvatske je dobra i iskrena suradnja s Bosnom i Hercegovinom kao suverenom, demokratskom i multietničnom državom koja jamči ravnopravnost svojim narodima. Isto tako je strateški interes Grada Zagreba da najiskrenije i najotvorenije surađuje sa Sarajevom”, naglasio je na kraju susreta gradonačelnik Bandić.