U Napretkovom kulturnom centru otvara se izložba slika Tomislava Ostoje

U Napretkovom kulturnom centru otvara se izložba slika Tomislava Ostoje
Foto: Press

Izložba slika EROS I THANATOS, akademskog kipara Tomislava Ostoje otvara se u srijedu, 16. veljače, godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu.

Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Stanko Špoljarić, a svečano otvorenje zakazano je za 19.00 sati.

Tomislav Ostoja (Split, 1931.) svojim osebujnim i impresivnim kiparskim opusom čvrsto je ukotvljen u tijek moderne i suvremene hrvatske umjetnosti.

Likovna kritika uvijek je visoko valorizirala njegovo djelo prezentirano na velikim izložbama u reprezentativnim prostorima, primjerice u Zagrebu (Umjetnički paviljon, Muzej za unjetnost i obrt, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Klovićevi dvori…..) te nizu drugih gradova u zemlji i inozemstvu.

O njegovom radu objavljene su i likovne monografije iz pera Stanka Špoljarića i Danijela Žabčića.

Ostoja je također u hrvatskoj javnosti percipiran kao autor velikog broja javnih spomenika od kojih posebnu pažnju plijene, od širokog puka i likovnih znalaca posvojena ostvarenja posvećena stradanju Vukovara.

Ostoja je obogatio kulturnu ponudu Zagreba velikom donacijom gradu svojih umjetnina iz svih stvaralačkih faza, smještene u skladnom galerijskom postavu u doniranom prostoru njegova doma na Gornjem gradu, u Opatičkoj 6.

Izložba je postavljena u prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 i može se pogledati svakog radnog dana od 17. veljače do 9. ožujka 2022. godine u vremenu od 10 do 17 sati.