Žičara Sljeme prošla tehnički pregled, nema više nikakvih zapreka za puštanje u rad

Žičara Sljeme prošla tehnički pregled, nema više nikakvih zapreka za puštanje u rad
Foto: ZG express

Žičara Sljeme prošla je tehnički pregled i ispunjeni su zahtjevi oko provedbe mjera zaštite od buke, priopćio je Državni inspektorat, a sanitarna inspekcija dala je suglasnost za izdavanje uporabne dozvole koju izdaje Grad Zagreb.

“Po zaključku Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba dana 04. veljače 2022. godine, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata je pristupila ponovljenom tehničkom pregledu građevine Žičara Sljeme. – Temeljem preuzete dokumentacije ovo tijelo je utvrdilo da je investitor predočio valjano Izvješće o mjerenju buke izrađeno od ovlaštene pravne osobe. Iz izvješća je razvidno da su ispunjeni zahtjevi vezani uz provedbu mjera zaštite od buke građevine Žičare Sljeme tj. kretanja gondola za doba dana i večeri, te rada strojarskih instalacija za grijanje i ventilaciju (za koje je predviđen 24h rad) za doba dana, večeri i noći”, priopćili su iz Državnog inspektorata, javlja HRT.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još mora dati dozvolu za rad i sljemenska žičara napokon će moći primiti prve putnike.

Dozvola za oživljavanje megaprojekta zagrebačke žičare koji je gradske porezne obveznike stajao više od 700 milijuna kuna čeka se više od godinu dana.

Sljemenskom žičarom, prema prvim projekcijama, građani bi se mogli voziti do kraja veljače.