U četvrtak okrugli stol “Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine”

HKD Napredak, Bogovićeva 1
Foto: ZG express

U organizaciji Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Udruga Hrvatsko zajedništvo u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu organizirati će se okrugli stol “Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine”.

Udruga Hrvatsko zajedništvo i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, na samu stogodišnjicu završetka I. Svjetskog rata, 11. studenog 2018., održali su u Zagrebu svečanu promociju trojezičnog izdanja Južnoslavenskog pitanja i Svjetskog rata od Ive Pilara kojom su obilježili taj događaj.

Ovaj okrugli stol ne organizira se kao politički skup, nego je temeljna intencija pokušati mladima predočiti europske vrijednosti i upozoriti ih na neodrživost sadašnje opće situacije življenja u Bosni i Hercegovini.

Na Okruglom stolu svoja izlaganja će predstavit: Prof. dr. sc. Pavo Barišić, akademik Mislav Ježić, mr. sc. Marija Šerić, dr. sc. Nediljko Matić, a kao uvodničar u ime domaćina govorit će prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić.

Na kraju će mlada gitaristica Lucija Štivčević održati glazbeni recital.

Početak okruglog stola zakazan je za četvrtak, 21. ožujka 2019. godine u 12 sati u dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1.

I. Majić