REKREACIJA: Deset razloga zbog kojih se ovog proljeća morate upisati u školu trčanja

TRČAONA: Deset razloga zbog kojih se ovog proljeća morate upisati u školu trčanja
Foto: Press

Trčanje je danas najpopularniji način rekreacije – jednostavna aktivnost koja može biti zabavna i korisna. Zašto onda i dalje imamo zadršku oko ulaska u svijet trčanja i kako to možemo promijeniti?

Škole trčanja zasigurno su najbolji izbor za odraslog rekreativnog trkača. Zašto se pokrenuti i upisati školu trčanja i nordijskog hodanja?

Nudimo 10 razloga:

  1. Trčanje i nordijsko hodanje u školi idealni su za rekreativce početnike koji nemaju prethodno iskustvo i fizičku spremu.
  2. Oprema je jednostavna i ne zahtjeva velika ulaganja – trenirka i tenisice te štapovi za hodanje sasvim su dovoljni za kvalitetan početak.
  3. U školi nikada niste sami. Sami ste se odlučili na promjenu i pokrenuli se no na svakom koraku u školi vode vas treneri i bodre kolege trkači i hodači. Upoznat ćete osobe s istim interesima i obogatiti svoj društveni život.
  4. Boravak na zraku tri puta tjedno po sat vremena ima brojnih pozitivnih učinaka na organizam – kako fizičkih tako i psihičkih. Razina stresa se drastično smanjuje, a uz to ste napokon odlučili uzeti vrijeme za sebe.
  5. Program škole polako vas uvodi u svijet trčanja što znači kako ćete svoje metre i kilometre skupljati postepeno ali brže nego što ste mislili da možete. Važno je samo biti uporan i redovito dolaziti na treninge.
  6. Trenerice i treneri su vaši učitelji trčanja i hodanja ali i glavni savjetnici za sve druge teme. Od savjeta o prehrani, opremi, prevenciji ozljeda preko čiste motivacije kako bi trening završili sa smiješkom.
  7. Nuspojave koje osjetite u 8 mjeseci škole nisu samo bolja fizička sprema, zdraviji način života i veće samopouzdanje, već je to i ljubav prema fizičkoj aktivnosti na otvorenom koja ostane u vama još dugo nakon završetka škole.
  8. Više nema isprika za izlazak iz kuće poput kiše i visokih ili niskih temperatura. Ležanje na kauču ispred televizora zamijenit ćete treninzima i druženjem jer vrijeme je uvijek dobro za trening.
  9. Godine starosti ovdje ne igraju baš nikakvu ulogu, kao ni konfekcijski broj ili prethodno iskustvo. Svi su dobrodošli i baš svi mogu završiti školu trčanja jer ova aktivnost ne diskriminira.
  10. Upisom škole izlazite iz svih svojih dosadašnjih okvira i otvarate se promjeni kakvu niste očekivali ali ste priželjkivali.
TRČAONA: Deset razloga zbog kojih se ovog proljeća morate upisati u školu trčanja
Foto: Press

Jesmo vas zainteresirali? Ako je odgovor potvrdan pridružite se besplatnim probnim treninzima škole tračanja Trčaona 16. i 23. veljače te 2. ožujka u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Sve informacije o lokacijama i terminima treninga možete saznati na internetskoj stranici (www.trcaona.hr), te na Facebook (facebook.com/trcaona) i Instagram (instagram.com/trcaona) profilima.

Trčaona, prva i najveća škola trčanja i nordijskog hodanja u Hrvatskoj, poziva sve one koji traže promjenu i žele se pokrenuti u 2019. godini, da se pridruže velikoj obitelji kroz koju je do sada prošlo više od 6000 ljudi. Škola kreće 11. ožujka i traje 8 mjeseci u tri hrvatska grada – Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Prijave su otvorene putem internetske stranice www.trcaona.hr.

TRČAONA: Deset razloga zbog kojih se ovog proljeća morate upisati u školu trčanja
Foto: Press