MEDVEDNICA TRAIL: U nedjelju starta četvrto izdanje velike zagrebačke trail utrke

Medvednica trail
Foto: DŠR Aktivan život

U nedjelju, 26. svibnja 2024. starta četvrto izdanje velike zagrebačke trail utrke – Medvednica trail koja će u Parku prirode Medvednica okupiti 700 natjecatelja.

Park prirode Medvednica koji je na kućnom pragu Zagrepčana, oduševit će sve svojom različitosti, pogledima, prirodom i izazovom, a ove nedjelje otkrit će je i predstavnici čak 15 zemalja svijeta. Osim iz Hrvatske, imamo natjecatelje iz Kostarike, Francuske, Njemačke, Grčke, Nizozemske, Novog Zelanda, Filipina, Španjolske, Slovenije, Južnoafričke Republike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Belgije.

Medvednica trail
Foto: Nedeljko Vareškić

Staze na utrci su prilagođene svim razinama spremnosti pa se tako može odabrati najduža dionica Kameni svati od 60 kilometara koju smo pripremili samo za one najspremnije, zatim Ponikve 45 i Plazur 30K su još uvijek za one nešto iskusnije trail trkače, a staze Gorščica 15K i Hunjka 5K idealne su za početnike u trail trčanju.

A da bismo i djecu upoznali sa svijetom traila održat će se Dječja trail utrka – Mali patuljak sa stazom idealnom za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Svi ljubitelji rekreacije i izazova pozvani su da se pridruže i dožive atmosferu ove jedinstvene utrke. Vidimo se u nedjelju, 26. svibnja 2024.!

Medvednica trail dio je Zagreb Run kup natjecanja koje obuhvaća četiri različite utrke koje se održavaju u Gradu Zagrebu. Kup je osmišljen za one koji se žele okušati u kratkim i dugim trkačkim stazama, trailu i trčanju stepenicama.

Ukratko – svima koji se ne boje izazova i žele u 2024. isprobati sve discipline.