Sve je spremno za “Snježnu kraljicu”, HRT za praćenje događaja angažirao čak stotinu ljudi

Foto: Arhiva Hrvatskog skijaškog saveza

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i ove će godine izravno pratiti slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa “Snježna kraljica”, koja će se 4. i 5. siječnja održati na zagrebačkom Sljemenu. Dva dana sjajnog skijanja, vrhunski sportski događaj i veliku borbu za naslove “Snježne kraljice” pratite samo na Drugom programu (HRT- HTV2)!

HRT je za ovaj važan sportski događaj angažirao velike ljudske i tehničke kapacitete u koje je uključeno stotinjak ljudi, pa će tako prijenos utrke raditi s 22 kamere, koje su u sustavu dvoje reportažnih kola. Osim s padina Sljemena slika će dolaziti i iz zraka. A sve pod redateljskom palicom glavnog režisera Ranka Varlaja koji će i ove godine osigurati prijenos u više od 20 zemalja svijeta.

Foto: Arhiva Hrvatskog skijaškog saveza

Skijaški spektakl pratit će komentatori Bruno Kovačević, Danijel Križ i Robert Jelečević te sukomentator Dag Modrić. U televizijskom studiju pomagat će analitičarka Nika Fleiss dok će na licu mjesta gledatelje informirati Mihovil Horvat i Andrej Rašljanin. Saša Mlađenović je glavni producent prijenosa.

“Zanimljivo je da Sljemenska ženska utrka gotovo u pravilu jedna od najgledanijih utrka na svijetu, a nerijetko i najgledanija od svih u Svjetskom kupu. HRT će i ove godine događaj pokrivati na najvišem produkcijskom nivou, a u cijeli projekt je uključeno stotinjak ljudi. Zato će i ove godine biti poseban izazov realizirati ovakav projekt i za organizatore, Međunarodnu skijašku federaciju, ali i za HRT”, izjavio je urednik projekta Bruno Kovačević.

U novom izdanju “Snježne kraljice” voze se dvije slalom utrke u konkurenciji skijašica, pa će biti vrlo zanimljivo pratiti što će na domaćem terenu u najboljoj svjetskoj konkurenciji napraviti naše predstavnice: Zrinka Ljutić i Leona Popović. Prva vožnja na rasporedu je u srijedu, 4. siječnja u 12.30 sati uz prijenos na Drugom programu (HRT- HTV2), a druga od 16.30 sati. Slijedećeg dana, u četvrtak 5. siječnja, također na Drugom programu (HRT- HTV2), na rasporedu je prijenos utrke s početkom u 15 sati, dok je druga vožnja na redu u 18 sati.

Ne propustite u srijedu i četvrtak, 4. i 5. siječnja na Drugom programu (HRT-HTV2) pogledati izravan prijenos skijaškog spektakla “Snježne kraljice” rezervirane za ponajbolje slalomašice svijeta koje se i ove godine okupljaju na Zagrebačkoj gori i bore za krunu “Snježne kraljice”.