INFORMACIJA IZ ZET-a: Evo kako je organiziran izvanredni prijevoz na skijaške utrke na Sljemenu

INFORMACIJA IZ ZET-a: Evo kako je organiziran izvanredni prijevoz na skijaške utrke na Sljemenu
Foto: ZET

Zagrebački električni tramvaj i ove će godine organizirati prijevoz gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy koje se 5. i 6. siječnja održavaju na Sljemenu.

Izvanredna organizacija počinje tramvajskim prijevozom putnika do Mihaljevca te autobusnim od Mihaljevca do Sljemena, objavio je ZET.

Autobusni promet
Ulazak (izlazak) putnika u autobuse izvanredne linije bit će na terminalu Mihaljevac, na stajalištu redovne autobusne linije 102. Putnici će u autobuse ulaziti neovisno o mjestu iskrcaja, a na Sljemenu će se zaustavljati kod Doma željezničara te na Ženskom sedlu.

Za vrijeme održavanja Ladies World Cupa u subotu, 5. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza započet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19 sati.

U nedjelju, 6. siječnja, održat će se Men’s World Cup, a izvanredna organizacija prijevoza započet će s Mihaljevca u 9.30 sati. Zadnji polazak sa Sljemena prema Mihaljevcu planiran je u 18.30 sati.

Ostale autobusne linije
Autobusi linije 102 (Britanski trg – Mihaljevac) u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, od 9.30 do 12 sati, ovisno o prometnoj situaciji u zoni izvanredne organizacije prijevoza na Mihaljevcu, vozit će skraćeno u polascima s Britanskog trga.
Za početno-krajnje stajalište koristit će lokaciju Šestinski vijenac/Šestine (crkva), a uspostavljanje prometa cijelom dužinom trase ovisit će o procjeni glavnog prometnika. Polasci s Mihaljevca, ostvarivat će se sa početnog stajališta autobusne linije 233.
Autobusi linije 233 (Mihaljevac – Markuševec) prometovat će u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja redovnom trasom, ali prema novom voznom redu.
Autobusna linija 140 (Mihaljevac – Sljeme), u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja neće prometovati od 8.30 do 19 sati.