ZET radi skijaške utrke Snow Queen Trophy uvodi izvanrednu liniju, a na nekim redovnim će biti izmjena

ZET radi skijaške utrke Snow Queen Trophy uvodi izvanrednu liniju, a na nekim redovnim će biti izmjena
Foto: ZET

Zagrebački električni tramvaj i ove će godine organizirati izvanrednu organizaciju prijevoza gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy koje se 4. i 5. siječnja održavaju na Medvednici.

Osigurani su dovoljni prijevozni kapaciteti za prijevoz gledatelja tramvajima do Mihaljevca, odnosno do ukrcajnog koridora na izvanrednu autobusnu liniju za Sljeme, objavio je ZET.

Snow Queen Trophy - Snježna kraljica
Foto: Zagreb.hr

Ulazak i izlazak putnika bit će na terminalu Mihaljevac, na stajalištu redovne autobusne linije 102. Autobusi će ukrcavati sve putnike, neovisno o njihovu mjestu izlaska na Sljemenu te će se zaustavljati kod Doma željezničara i na Ženskom sedlu.

Za vrijeme održavanja Ladies World Cup utrke u subotu, 4. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza započet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19 sati.

U nedjelju, 5. siječnja, za Men’s World Cup utrku, izvanredna organizacija prijevoza započet će s Mihaljevca u 11 sati, i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 20.30 sati. Osim tramvaja linije 14, u nedjelju će u prometu biti i linija 8.

Autobusi linije 102 Britanski trg – Mihaljevac, u subotu, 4. siječnja i u nedjelju, 5. siječnja, ovisno o procjeni stanja na trasi, prometovat će skraćeno do crkve u Šestinama. Početno stajalište na Mihaljevcu bit će na stajalištu autobusne linije 233.

Autobusi linije 233 Mihaljevac – Markuševec prometovat će uobičajenom trasom, a autobusna linija 140 Mihaljevac – Sljeme, u subotu i nedjelju, 4. i 5. siječnja neće prometovati.