Švaljek: Krećemo s projektima važnima za razvoj grada

sandra-svaljekSandra Švaljek, nova dogradonačelnica Zagreba za gospodarska pitanja, izjavila je sinoć na Bundeku kako je Bandićeva pobjeda bila očekivana nakon dobrog rezultata u 1. krugu i da su građani očito odlučili podržati čovjeka koji s puno strasti i energije radi svoj posao te najavila gradske razvojne projekte.

“Imam svoj tempo i vrlo sam ustrajna osoba”, odgovorila je Švaljek na pitanje novinara kako misli pratiti Bandićev tempo nakon što je proglašena izborna pobjeda Milana Bandića.

Švaljek je navela da zahvaljujući Sveučilištu, u Zagrebu postoji znanje, ali da Zagreb ima i obrte koji se zatvaraju, a treba ih aktivirati. Inozemni ulagači koji ovih dana obilaze Hrvatsku, kao i poduzetnici, spremni su na novi razvojni ciklus i treba ih međusobno povezati i uvezati sa znanjem, navela je.

Naglasila je da će krenuti s projektima važnima za razvoj Grada Zagreba, no da, prije svega, treba okupiti dobar tim, napraviti plan aktivnosti i krenuti dalje o čemu je, kaže, razgovarala s gradonačelnikom Bandićem koji joj je dao punu podršku. Dodala je da za projekte postoje financijske mogućnosti u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Dogradonačelnica za društvene djelatnosti Vesna Kusin također je naglasila da već od sutra počinje raditi u svom sektoru kao što je gradonačelnik i najavio. “Obilazili smo gradske četvrti i vidjeli gdje što treba napraviti, a gradonačelnik dobro poznaje svaki kutak grada”, rekla je Kusin.