SMJENA: Bandić razvlastio Švaljek, ovlastio Kusin

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je povukao punomoć svojoj zamjenici Sandri Švaljek za obavljanje gradonačelničke dužnosti i tu punomoć dodijelio svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin, neslužbeno je doznaje iz Kluba liste Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

vesna_kusin

Bandić je odluku o dovođenju Vesne Kusin na čelo Zagreba potpisao u istražnom zatvoru u Remetincu, gdje se nalazi zbog sumnje u umješanost u višemilijunske korupcijske afere, javila je Hina.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin izjavila je u četvrtak da je spremna preuzeti obnašanje dužnosti gradonačelnika, pokaže li se točnom neslužbena informacija da je gradonačelnik Milan Bandić njoj dao punomoć za obnašanje te dužnosti, a oduzeo ga njezinoj kolegici Sandri Švaljek, koja tu informaciju nije htjela komentirati.

Švaljek je ranije najavila kako će, u slučaju da joj Bandić uskrati punomoć, podnijeti ostavku na mjesto u Gradskoj upravi, te u Gradskoj skupštini aktivirati mandat i osnovati klub nezavisnih gradskih zastupnika.