Švaljek zaprijetila: Ako Bandić imenuje Vesnu Kusin, dajem ostavku!

Sandra Švaljek jučer je najavila da će dati ostavku na mjestu zamjenice gradonačelnika ako Milan Bandić imenuje svoju drugu zamjenicu Vesnu Kusin da ga dalje mijenja dok je pod zabranom obavljanja dužnosti.

sandra_svaljek_3

“Smatram da bi to bile nepotrebne turbulencije za Grad koji je i tako već dovoljno uzdrman. Grad ne treba gurati u disfunkcionalnost, no ako se to dogodi, nema smisla da ostanem na poziciji na kojoj ne mogu više ništa napraviti”, kazala je Švaljek. Dodala je da nije dobro da se zbog nepotrebnih političkih igara pozornost skreće s projekata koji se trebaju dovršiti, piše Večernji list.

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, odlaskom iz Ureda gradonačelnika, Švaljek ne planira otići iz gradske politike! U tom slučaju aktivirat će svoj mandat u Skupštini, u koju je kao druga izabrana na Listi Milana Bandića, zatim osnovati klub nezavisnih zastupnika.

Navodno bi u taj klub ušla još dva do četiri zastupnika ili zastupnice iz Bandićeva kluba koji se također ne slažu s njegovom sadašnjom politikom.

U tom slučaju Klub Milana Bandića bi sa sadašnjih 17 zastupnika pao na 13 do 15 zastupnika, čime bi se ozbiljnije približili SDP-u (12 zastupnika) ili HDZ-u (10 zastupnika). To je opcija o kojoj u Bandićevu klubu nisu ozbiljno razmišljali kada su javno zaratili sa Švaljek.

Iz Kluba Milana Bandića nisu potvrdili tezu da će gradonačelnik uskoro zamijeniti pozicije Švaljek i Kusin jer kažu da je to ipak samo njegova odluka. Večernji doznaje da toj opciji nije sklona ni Kusin, koja sa Švaljek ima korektne odnose i koja bi se teško snalazila u poslovima s kojima uopće nije upoznata.