Bandiću još jedan mandat, osvojio više od 65 posto glasova

milan-bandicU drugom krugu lokalnih izbora, prema prvim neslužbenim rezultatima, u Zagrebu je pobijedio Milan Bandić sa 65,7 posto dok je Rajko Ostojić osvojio 32,3 posto glasova.

Ivica Lovrić, šef izbornog stožera Milana Bandića izjavio je večeras kako nakon drugog kruga lokalnih izbora očekuje da će Bandić ponovno biti gradonačelnik Zagreba.

“Na prebrojanih 60-ak tisuća glasova, pobjeđujemo na svih 604 biračka mjesta. Raspon u kojem Bandić pobjeđuje je od 52 do 93 posto!”, izjavio je Ivica Lovrić, piše Tportal.

Ostojić je priznao poraz i zaželio Bandiću uspjeh u radu, ali mu nije čestitao na pobjedi.

“Zagreb je odlučio. Većina onih koji su danas izašli na izbore odlučila je da sve ostaje po starome i da ništa ne treba mijenjati. Kao što vidite sami, to su odlučili oni koji su izašli na izbore, ali indirektno i oni koji nisu izašli na izbore. Dopustite da aktualnom i budućem gradonačelniku Milanu Bandiću zaželim dobar i uspješan rad zbog svih naših građana i građanki, zbog naše djece, zbog mene samog, ali i zbog mojih zamjenika. Budite uvjereni da će nam trebati jako jako puno sreće”, izjavio je Ostojić nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo prve rezultate.

Milan Bandić se oglasio na svom Facebook profilu. “Hvala vam dragi prijatelji na čestitkama, sutra je novi radni dan, u 7:30 otvorenje radova u Bužanovoj, u 8:30 obilazak Parka Grgura Ninskog i nastavljamo jednakim tempom! Hvala Zagrepčankama i Zagrepčanima na izlasku na današnje izbore, na povjerenju koje ste mi ukazali da i dalje vodim naš voljeni Zagreb, da i dalje uzajedno razvijamo europsku metropolu”, napisao je Bandić.