Što će biti s izmjenama GUP-a? Ministar Štromar kaže da o tome odlučuje struka

Što će biti s izmjenama GUP-a? Ministar Štromar kaže da o tome odlučuje struka
Foto: Screenshot RTL

Nakon što je RTL-ov istraživački magazin Potraga otkrio dijelove memoranduma koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao s arapskim investitorom zainteresiranim za pola milijarde eura vrijedan projekt Zagrebačkog Manhattana, uslijedile su brojne reakcije.

Oporba je je zgrožena, a RTL je za mišljenje o pitao i ministra graditeljstva Predraga Štromara.

“Gospodin Bandić je taj koji priprema i predstavlja zastupnicima projekte. Oni odlučuju o tome hoće li odobriti to ili ne”, izjavio je ministar za RTL Danas.

Njegovo mišljenje zanimljivo je i zbog toga što je Ministarstvo graditeljstva jednom već odbilo Prijedlog izmjena GUP-a koje zagrebački gradonačelnik pokušava progurati, a koje su, kako je otkrio RTL, glavni uvjet za realizaciju projekta dogovenog tajnim memorandumom, nakon čega je Bandić javno poručio da “ruke njegove stranke obvezuju i Štromara”.

Što će sada biti s GUP-om?

“Zastupnici će odlučivati o GUP-u tek nakon što mi damo svoje mišljenje. A mišljenje možemo dati tek kada dođe kod nas”, kaže Štromar te dodaje da o tome je li ili nije zagrebački GUP u skladu sa zakonom odlučiti struka.

“Ako bude sve u skladu sa zakonom, on će biti odobren”, kazao je Štromar.

O Bandićevoj izjavi da “ruke njegove stranke obvezuju i Štromara” ministar je rekao: “Gradonačelnik treba raditi svoj posao. Mi ne odlučujemo po politici nego po struci.”

“On mora razmišljati kako će raditi svoj posao. Uvijek se poziva na građane grada Zagreba, ovo je odlična situacija da ih posluša”, poručio je na kraju razgovora za RTL Danas ministar Predrag Štromar.