SCENA AMADEO: Matija Dedić i Merima Ključo predstavljaju se publici koncertom ‘Potraži me u predgrađu’

Matija Dedić i Merima Ključo
Foto: Press

Nakon malo promjena i odgađanja zbog nogometnih zbivanja, nastavlja se program Scene Amadeo. U četvrtak, 19. srpnja na gornjogradskoj pozornici Matija Dedić i Merima Ključo predstavljaju se zagrebačkoj publici koncertom Potraži me u predgrađu.

Matija je vrsni pijanist i jazz glazbenik koji je od samih početaka, uz Gabi Novak i Arsena Dedića, zaštitno lice Scene Amadeo, a posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu. S njim će nastupiti Merima Ključo, poznata europska i svjetska harmonikašica, čiju je sjajnu interpretaciju publika Scene Amadeo imala prilike slušati na njenim nezaboravnim koncertima sa Miroslavom Tadićem i na hrvatskoj praizvedbi njenog glazbenog dragulja, Sarajevske Hagade.

Na koncertu publici će, između ostalih, predstaviti skladbe s albuma Male ljubavi (susreti) koji je nagrađen ovogodišnjom nagradom Porin za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu “Potraži me u predgrađu”.

Na repertoaru koncerta naći će se, između ostalih, i jedanaest skladbi s tog albuma – interpretacije klasika Arsena Dedića “Odlazak”, “Otkako te ne volim”, “Vraćam se” “0 mladosti” i “Što me čini sretnom”, zatim Gibonnijev “Divji cvit”, “Nije htjela” Kemala Montena, tradicionalne “Što te nema” i “Kradem ti se u večeri” te legendarne skladbe Zdenka Runjića “Potraži me u predgrađu” i “Molitva za Magdalenu”…., u jednom sasvim novom ruhu.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 te putem web stranica www.ulaznice.hr i www.eventim.hr. U slučaju kiše koncert će se održati u petak, 20.07. s početkom u 21 sat.