Koncertom Stjepana Jimmyja Stanića zatvara se 24. ljetna scena Amadeo

Foto: Press / Scena Amadeo

Humanitarnim koncertom Jimmyja Stanića u nedjelju 10. rujna s početkom 20.30 sati u Klovićevim dvorima zatvara se još jedna uspješna sezona jedine zagrebačke ljetne polivalentne scene čiji program traje tijekom kolovoza i rujna.

Tijekom ljeta na Sceni Amadeo se izvede pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih događanja uz sudjelovanje više od dvjesto renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika.

Osim iznimne umjetničke vrijednosti, svom djelovanju Scena Amadeo već niz godina daje i humanitarnu notu u suradnji s Rotary clubom Zagreb Kaptol .

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život. Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture.

Jedan od njih svakako je i Stjepan Jimmy Stanić, hrvatski glazbenik, gitarist, pjevač te kontrabasist. Svoju iznimnu muzikalnost počeo nam je otkrivati kao dvadesetogodišnjak, kao gitarist, pjevač i izvrstan kontarbasist džezističkog nagnuća. Ugodan bariton zarana mu postaje glavnim instrumentom, a duboki glas fino je legao uz akustični zvuk gitare, mandoline i njegova kontrabasa, jednako kako se i godinama konformno osjećao u okruženju raskošnog bigbandovskog instrumentarija, revijskih ili kombo sastava. Na estradnoj vjetrometini izložen varljivoj ljubavi publike te stranputicama i brzacima, kroz koje se prolazi u potrazi za umjetničkim gralom, ostao je uspravan, na onoj svjetlijoj, sunčanoj strani.

Koncerti Jimmyja Stanića i njegove Barbare kao specijalne gošće uvijek su prava glazbena, ali i scenska poslastica, a pridodamo li k tomu i humanitarni aspekt teško da postoji bolji način da se obilježi kraj ljeta u Zagrebu.