SANKCIONIRANA TRI VOZAČA: Jedan vozio pijan, drugi pod zabranom, a treći iznad ograničenja

Policija - alkotest
Foto: MUP

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o tri nova slučaja sankcioniranja vozača zbog prekršaja u prometu. Jedan upravljao pod utjecajem alkohola, drugi pod zabranom a treći vozio iznad ograničenja.

U četvrtak, 5. rujna oko 17.15 sati u Zagrebu, na raskrižju Radničke ceste i Ulice Petruševec, u nadzoru vozila i vozača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Peugeot 206 sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,70 g/kg.
Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekao je ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 12.600 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na 3 mjeseca.

U četvrtak, 5. rujna oko 20.35 sati u Zagrebu, na raskrižju Avenije Marina Držića i Slavonske avenije, u nadzoru vozila i vozača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, a kojem je u naseljenom mjestu izmjerena brzina kretanja vozila za 50 km/h veća od dozvoljene.
Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekao je ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 12.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B“ kategorije na 1 mjesec.

U četvrtak, 5. rujna oko 21.15 sati u Zagrebu, u Konjščinskoj ulici, u nadzoru vozila i vozača, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, a izvršenim nadzorom utvrđeno je da je isti upravljao vozilom za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.
Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.