Poruka gradonačelnika Bandića u povodu početka školske godine

Djeca, učenici u školi
Foto: Pixabay

Gradonačelnika Milan Bandić u povodu početka školske godine uputio je poruku školarcima.

U njegovoj proruci stoji:

“Draga djeco,
učenice i učenici,

početak je nove školske godine. Povratak u školske klupe donosi nove obveze, nova znanja, ali i susrete s prijateljima, učiteljima i nastavnicima, radost učenja, druženja i zajedništva.

U školi vas, kao i dosad, čekaju novi udžbenici, a kako bismo vašim roditeljima pomogli, osigurali smo i druge obrazovne materijale (radne bilježnice, kutije za tehnički odgoj te radne materijale za fiziku, kemiju i biologiju) za sve zagrebačke osnovnoškolce uključujući i one izvan Zagreba s prebivalištem na području našeg grada. Naravno, spremni su i udžbenici za srednjoškolce.

Mnoge od vas čekaju nove školske zgrade, dvorane ili obnovljene učionice, nova oprema jer nastojimo da ponajprije vama, potom vašim učiteljima i nastavnicima osiguramo što bolje uvjete za kvalitetno obrazovanje, a koje osim znanja promiče solidarnost, dobrotu, toleranciju i poštenje – temeljne vrjednote zdrave osobnosti i zdravog društva.

Za vas, 8 300 prvašića, ovo je prvi susret sa školom, novim uzbuđenjima i novim prijateljima. Vjerujem da se veselite novomu iskustvu, a vaši učitelji će vam pomoći da novi početak u vašem životu bude zanimljiv i zabavan i da svaki novi školski dan čekate s nestrpljenjem i radošću.

Svima vama, drage učenice i dragi učenici, vašim roditeljima, učiteljima i nastavnicima želim uspješan početak školske 2019./2020., puno radosti i smijeha te uspješno školovanje!

Vas najmlađe posebno molim da budete oprezni na putu do škole i na povratku doma, da pozorno pratite prometne znakove i uočavate signalizaciju, da se držite uputa svojih roditelja i učitelja! To je veliki izazov te ispit što ga zajednički moramo položiti.

Osobito apeliram na vozače da uvijek, posebice sada kada je na ulicama mnogo novih, veselih, nasmijanih, razigranih sudionike u prometu, budu još pažljiviji, da smanje brzinu i da zajedno čuvamo osmijehe i radost naših najmlađih sugrađana!

Jer, uvijek ponavljam, premala smo zemlja da bismo dopustili da se imena naše djece pronalaze na stranicama crne kronike.

Zato, čuvajmo našu djecu i mlade! Čuvajmo vlastitu budućnost!
Sretno!”

Komentari