RIMAC NAJAVIO: “Nakon 10 godina krvi, znoja i suza” kreće serijska proizvodnja modela C_Two

Foto: Facebook / Rimac automobili

Iz tvrtke Rimac automobili najavili će uskoro s njihove proizvodne trake izaći prvi serijski proizveden automobil. Riječ je, naravno, o modelu C_Two.

U proizvodnom pogonu ove tvrtke, u Velikom Trgovišću, u prosincu je već počela predserijska faza proizvodnje. Do sada je izrađeno nekoliko prototipova za razna testiranja, crash testove i procese homologacije.

“Hodam ovdje i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže – kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dolje ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi bit će na svakom kupčevom automobilu – i figurativno i doslovno”, objavio je je Mate Rimac na Facebooku.

Rimac je već ranije bio najavio kako će prvi primjerci iz proizvodnje električnog hiper-automobila C_Two biti isporučeni ove godine.

“Gledamo prema budućnosti. U prosincu smo počeli s proizvodnjom predserijskih primjeraka, a sada već napredujemo prema serijskoj proizvodnji C_Twoa. Predserijski modeli koristit će se za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranja s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocjenu proizvoda. Pred nama je važna godina”, objavljeno je na Facebook profilu tvrtke Rimac Automobili početkom ove godine.