Riječka policija objavila novo priopćenje o incidentu na Platku, u javnost dospjela snimka tučnjave

Foto: Screenshot Nova TV

Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno je opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezanom za incident na Platku, objavila je PU primorsko-goranska.

“Policijska uprava primorsko-goranska obavještava javnost da je danas, 2. veljače Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke”, stoji u priopćenju.

Policija također obavještava javnost da “između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”.

Dnevnik Nove TV večeras je objavio snimku sukoba na Platku na kojoj se vidi se cijeli incident koji se dogodio na Platku.

Na početku se vidi da osoba u zelenim hlačama i crvenoj jakni hoda sama, a vidi se i auto koji je u snijegu. Dvojica muškaraca u crnoj odnosno bijeloj jakni šeću od auta prema osobi u crvenoj jakni.

Na snimci se ne vidi što se događa do trenutka kada počinje rasprava između osobe u crvenoj jakni i osobe u bijeloj jakni. Osoba u crvenoj jakni kreće se prema muškoj osobi u bijeloj jakni i počinje naguravanje.

Zatim dotrčava osoba u crvenoj jakni i mušku osobu u crnoj jakni s leđa baca na pod. Počinje tučnjava, a u sukob se uključuju i druge osobe. Zabilježen je trenutak u kojem jedan muškarac u crnoj jakni nogom u glavu udara osobu koja sjedi na podu. Osoba u crvenoj jakni priskače u pomoć, kao i žena koja prema muškarcu kreće sa skijaškim štapom.

Ljudi priskaču u pomoć osobi na tlu, a u pozadini istovremeno traje tučnjava. Dvije su osobe na podu, jedna u crvenoj jakni ustaje i kreće prema drugoj, no uskače ženska osoba i razdvaja ih. Tučnjava se može vidjeti u kutu ekrana, gdje osoba s kapom gura osobu u bijeloj jakni i hrvaju se.

Nekoliko trenutaka kasnije u tu situaciju priključuje se više osoba. Dolazi žena koja pokušava prekinuti tučnjavu, a zatim od muškarca u bijeloj jakni dobiva udarac u glavu. Osoba koja ju je udarila bježi na drugu stranu, nakon čega ona ustaje.

Istovremeno se na snimci može vidjeti nekoliko osoba okupljenih oko osobe koja je ostala ležati na podu.

Snimku možete pogledati na ovom linku!