Masovna tučnjava Nepalaca u centru Zagreba. Povod je prijava za pokušaj silovanja? [VIDEO]

Foto: Screenshot Facebook

Zagrebačka policija jučer je primila dojavu da je u centru Zagreba, u Draškovićevoj ulici, došlo do masovne tučnjave više nepalskih državljana. Snimka tučnjave proširila se društvenim mrežama.

Kako javlja Index, sukob je počeo ispred jednog restorana i hostela u kojem žive nepalski državljani koji rade u Zagrebu. Na snimci se vidi verbalni, ali i fizički obračun – muškarci šakama i nogama nasrću jedan na drugog.

Telegram doznaje da je do fizičkog obračuna došlo zbog optužbe za pokušaj silovanja od strane državljanke Nepala koja je prijavila svog sunarodnjaka. Ona i optuženi muškarac su navodno bili u vezi, a ona ga je optužila za pokušaj silovanja. Grupa Nepalaca ga je, nakon što su čuli za optužbe, napala.

“Jučer, 9. travnja oko 18.40 sati u Draškovićevoj ulici postupali smo prema više državljana Nepala zbog međusobnog sukoba. Kako su osobe odbijale postupiti po zapovijedima policijskih službenika, prema istima su uporabljena sredstva prisile.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sedam sudionika, odnosno počinitelj prekršaja, državljana Nepala s reguliranim boravkom u Republici Hrvatskoj, prepraćeni su na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Nedugo nakon tučnjave u službene prostorije je pristupila 29-godišnja državljanka Nepala te podnijela kaznenu prijavu protiv 42-godišnjaka zbog kaznenog djela silovanje u pokušaju, a što je prema trenutno prikupljenim informacijama uzrokovalo sukob između više osoba.

Državljanin Nepala, koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, je pod nadzorom policije te slijedi daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega će biti doveden pritvorskom nadzorniku”, rekli su iz policije.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u videu objavljenom na Facebooku: