Proslava 30. godišnjice diplomatskih odnosa Slovenije i Hrvatske uz koncert Radojke Šverko

Foto: Press

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Slovenije, u Ljubljani će nastupiti hrvatska glazbena diva Radojka Šverko.

Koncert će se održati 30. svibnja 2022. godine s početkom u 20 sati na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Radojka Šverko jedna je od najvećih hrvatskih glazbenih diva s karijerom koja neprekidno traje više od pedeset godina. Njezin prepoznatljiv baršunasti alt zaslužan je za nastupe na velikim svjetskim pozornicama i festivalima, kao i za brojne nagrade u inozemstvu i domovini. Poznata je i po raznolikom repertoaru, koji uključuje šansone, šlagere, jazz, pop, filmsku i sakralnu glazbu.

Prijateljstvo i suradnja Radojke Šverko sa slovenskim glazbenicima seže od samih početaka njezine karijere. U izdanju RTV-a Ljubljana 1975. godine izlazi njezin drugi album “S tobom u snu” na kojem se nalaze pjesme koje su napisali slovenski autori Dušan Velkaverh, Mojmir Sepe, Bojan Adamič, Jure Robežnik i Jože Privšek koji je bio zaslužan i za aranžmane te je dirigirao Zabavnim orkestrom RTV-a Ljubljana. Surađivala je i s nagrađenim hrvatsko-slovenskim trubačem i violinistom Petrom Ugrinom.

Radojka Šverko u Ljubljani će nastupiti u pratnji vrhunskog glazbenog sastava, pod vodstvom prof. Vladimira Babina, koji čine instrumentalisti Aleksandar Valenčić, Tonči Grabušić, Zvonimir Radišić i Damjan Grbac te prateći vokali Ana Kučan, Mateja Majerle i Andrej Babić.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Sloveniji te Mjesne općine Ljubljana.