Gosti iz Ptuja zaplesali Bandiću svoj tradicionalni ples

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u zgradi Gradske uprave dočekao goste iz Ptuja, predvođene županom Gradske općine Ptuj Štefanom Čelanom, u predvorju Gradske uprave gosti su izveli svoj tradicionalni ples.

zagreb_ptuj
“Dobro nam došli i velika vam hvala što ste u Zagreb prihajali s dobrim Kurentovim duhom koji će otjerati svo zlo i loše”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić gostima iz Ptuja Kurentima, koji su i ove godine, predvođeni načelnikom gradske općine Ptuj Štefanom Čelanom, posjetili Gradsku upravu.

“Mi u Zagrebu se ponosimo s suradnjom i prijateljstvom s Ptujom, od kojeg nas dijeli tek pedesetak kilometara”, dodao je gradonačelnik.

Zahvaljujući na toplome prijemu i zaželjevši svima sreću i blagostanje, načelnik Čelan čestitao je gradonačelniku na osvojenome 5. mandatu, te pozvao sve građane Zagreba na 54. Kurentovanje koje traje sve do 4. ožujka i slovi kao jedno od najvećih međunarodnih karnevalskih srednjoeuropskih festivala.

Ove će godine Kurentovanje, s preko 10.000 karnevalskih likova i maski iz više od 15 zemalja, po prvi put ugostiti maske Riječkog karnevala.

U Ptuju će u ožujku 2014. sve biti u znaku povezivanja etnologije, kulture, umjetnosti i zabave.