Propao još jedan kralj igračaka, nakon Turbo limacha bankrotirao i one2play

Zbog nepovoljnog završetka predstečajne nagodbe i nemogućnosti daljnjeg poslovanja u nekoliko idućih dana zatvorit će se sve one2play trgovine i igraonice, objavili su iz toga trgovačkog lanca igračkama na svojim internetskim stranicama.

one_to_play
U postupku predstečajne nagodbe nad tvrtkom one2play, koja ima oko 120 zaposlenih, utvrđen je ukupan iznos tražbina vjerovnika od 128,22 milijuna kuna.

Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe one2play je predao 7. svibnja 2013., a postupak je otvoren 17. srpnja.

Tvrtka one2play najviše je dugovala financijskim institucijama, i to pojedinačno najviše Raiffeisen (gotovo 21 milijun kuna) i Splitskoj banci (22 milijuna kuna). Dug te tvrtke prema državnom proračunu na dan otvaranja postupka iznosio je 2,26 milijuna kuna, a ukupna dugovanja prema svim tijelima javne uprave i trgovačkim društvima u većinskom državnom vlasništvu bila su 2,37 milijuna kuna.

Nacrt predstečajne nagodbe, koji na kraju nije dobio potporu vjerovnika, predviđao je otpis 70% dugovanja, a isplatu prestalih 30% u dvije godišnje rate, odnosno kod banaka nakon ulaska strateškog investitora u vlasništvo.

Prema podacima s internetske stranice tvrtke, ideja one2play nastala je 2000. godine, najprije se bavila veleprodajom, a sredinom 2007. otvorena je prva trgovina. U Hrvatskoj je imala 19 svojih prodavaonica.

Tvrtka je u vlasništvu Alena Magdića i Dejana Maćešića.

Maćešić je potkraj 2012. na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je u srpnju 2012. poginuo 23-godišnji motociklist.

Tvtka one2play svojedobno je proglašavana pravim čudom otpornim na recsiju. Njezin osnivač Alena Magdić mediji su nazivali kraljem igračaka, govorilo se da je čovjek kojeg prati fama informatičkog i ma­­te­ma­tičkog wunderkinda, a potom poslovnog genija…