J. K. Rowling za lipanj najavila nastavak romana “Zov kukavice”

Britanska spisateljica J.K. Rowling, autorica slavnog serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru, najavila je za lipanj izlazak nastavka svojeg romana “Zov kukavice”, napisanog pod pseudonimom Robert Galbraith.

J_ K_Rowling
Nakon što je otkriveno da je riječ o njezinu pseudonimu, “Zov kukavice” prošle je godine postao najprodavaniji roman na Amazonu a potpisani primjerci prvog izdanja danas postižu cijenu od 4-6 tisuća dolara.

Knjiga je čak i prije te vijesti dobila gotovo jedinstveno pozitivne kritike, a njezin nastavak pod naslovom “The Silkworm” (Dudov svilac), čiji su junaci staromodni detektiv Cormoran Strike i njegova asistentica Robin Ellacott naći će se na policama knjižara u Velikoj Britaniji 19. lipnja.

Radnja romana prati nestanak romanopisca Owena Quinea, čija supruga angažira privatnog detektiva Cormorana Strikea da ga pronađe. Iako vjeruje da je ponovno samo otišao na nekoliko dana – kao što je to činio i prije – ona ustraje da ga Strike pronađe. No, kako istraga napreduje, postaje sve jasnije da se iza Quineova nestanka krije više toga nego što njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis koji sadrži otrovne pojedinosti o gotovo svakome koga poznaje. Bude li roman objavljen, mnogima će uništiti život, tako da postoji puno ljudi koji bi ga željeli ušutkati. Kada nađe Quinea brutalno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike kreće u utrku s vremenom kako bi razumio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice s kakvim se nikad prije nije susreo…

Rowling se još 2012. prvi put okušala u “pisanju za odrasle” romanom “Prijevremeni izbori”, koji je dobio mješovite reakcije kritike, ali je njegova prodaja u više zemalja bila rekordna. Njezin serijal o Harryju Potteru prodan je u više od 450 milijuna primjeraka i doživio filmsku adaptaciju. Odluku da piše pod pseudonimom Rowling je objasnila željom da se izbjegne pretjerana medijska pozornost.