Kako je propao Rubelj grill, objašnjava njegov osnivač Ivan Rubelj

rubelj-grilSve pečenjarnice Rubelj grilla u Zagrebu stavile su ključ u bravu, a odlazak u stečaj ne samo da nije iznenadio osnivača Ivana Rubelja nego on tvrdi da su posao uništili loša kvaliteta te tuđa arogancija i pohlepa.

Naime, on je posao prepustio bratu Anti Rubelju 1997. godine i od onda na poslovanje više nije mogao utjecati, već je samo, kako kaže, gledao propast lokala koji su nekada donosili nezamislivu zaradu, objavio je Večernji list.

Njegov brat je posao proširio, Rubelj grill je imao čak 17 poslovnica širom grada, što je vilo nemoguće nadzirati, a istovremeno se počelo uzimati meso slabije kvalitete, što je dovelo do smanjenja prometa.

“Suvlasnik i poslovni partner moga brata Zlatko Milovac smatrao je da se nabavom kvalitetnog mesa gubi previše novca”, kaže Ivan Rubelj i objašnjava da se tada u Rubelj grillu počelo nabavljati meso po cijeni od 18 kuna po kilogramu iako je optimalna cijena 35 kuna.

Stečajni upravitelj Eduard Mišćević preuzeo je Rubelj grill u lipnju te je nakon pregleda stanja zaključio da poslovanje više nije moguće jer su rashodi puno veći od prihoda.