Proljetni kup u preponskom jahanju – spoj elite konjičkog sporta i bajkovitog etno ambijenta

PREPONSKO JAHANJE: Sedmo izdanje Kupa grada Samobora okupilo 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva
Foto: Press

Nakon prošlogodišnjeg Kupa grada Samobora u preponskom jahanju, s više od 550 startova u četiri dana i nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u ljepoti ovog konjičkog sporta, ove godine na samom otvaranju proljetne sezone Konjički klub Mirnovec starta sa Proljetnim kupom u preponskom jahanju.

Na trodnevnom turniru koji se održava od 12. do 14. travnja očekuje se još veći odaziv natjecatelja i publike te nastup najreprezentativnijih svjetski jahača poput Gerfrieda Pucka, Andrasa Kovya i Luke Založnika, kao i posjet mnogih poznatih osoba koji su zaljubljenici u ovaj sport, što dodatno doprinosi atraktivnosti turnira.

Proljetni kup u preponskom jahanju okupit će oko 350 jahača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija i drugih zemalja) koji će se natjecati u više kategorija. Utakmice sva tri dana turnira su na rasporedu već od 9 sati, a natjecanja traju do 21 sat.

Uz samu natjecateljsku kremu konjičkog sporta, mnogi koji su bili lani na Kupu grada Samobora potvrditi će da uz atraktivna natjecanja svi posjetitelji mogu uživati i u dodatnim sadržajima i ugostiteljskoj ponudi čarobnog etno ambijenta Etno farme Mirnovec.

Konjički klub Mirnovec modernom infrastrukturom i odličnom organizacijom svih do sada održanih turnira visoko kotira Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a a svojim bajkovito uređenim etno okruženje još dodatno privlači publiku svih uzrasta. Na turniru sudjeluju svi hrvatski reprezentativci od seniora, juniora te dio kadeta. Turnir traje 3 dana, od petka do nedjelje i svaki dan na rasporedu ukupno je 5 utakmica.

Iako su hrvatski turniri u konjičkim sportovima još bez unosnih oklada i ekstravagantnih šešira u publici, sudeći po lanjskom Kupu grada Samobora možemo doista reći da su organizirani na svjetskoj razini sa startnim listama prepunim poznatih imena u preponskom jahanju.

U proteklih sedam godina na ovom je prestižnom natjecanju sudjelovalo puno poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da konjički turniri u organizaciji Konjičkog kluba Mirnovec vrlo visoko kotiraju među strukom. U ovogodišnjem izdanju sudjeluju svi hrvatski reprezentativci, od seniora (Andro Hrgović, Filip Rožmarić, Janka Kraševec i Denis Gugić), preko juniora (Josipa Koletić, Eva Golubiček, Josip Gugić, Dunja Alđamal), pa do kadeta (Lea Djelmić, Kim Vukadin, Nuša Olajoš, Sara Makar).

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, posjetitelji mogu uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko – etno stilu. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Prekrasno uređeno jezero i hortikultura cijelog imanja pružaju pravi odmor i idilu za cijelu obitelj.

Za djecu je osiguran dječji poligon na napuhavanje i igralište te mogućnost šetnje na konjima i za male i za velike. Etno kutak, konji te krčma i kušaonica Baraž ovu destinaciju čine pravim malim etno rajem okusa i ambijenta. Mnoge posjetitelje i vikendima tokom cijele godine mame mirisi, okusi i priroda Etno farme Mirnovec, gdje mogu kušati domaće delicije samoborskog kraja, a ovoga puta uz fina jela i domaće štrudle posjetitelji će moći kušati i kupiti domaće proizvode od aronije i ostale eko proizvoda od raznih izlagača.