Adventska bajka nadomak Samobora! Prava oaza za sve ljubitelje domaćih delicija i etno ambijenta

Foto: Press

Prava bajkovita zimska idila smještena je svega 20 minuta hoda ili 5 minuta vožnje od Samobora. Na imanju uređenom kao iz bajke, posebno okićenom za ovu zimsku adventsku prigodu dočekati će vas prave domaće gastro delicije i prekrasan etno ambijent.

Sve to upotpunjuju i Konjički klub Mirnovec sa ergelom sportskih konja za preponsko jahanje i mali ZOO vrt gdje su se smjestile vjeverice, zečići i patkice, psi koji dođu sa svojim vlasnicima. Odmah na ulazu dočekati će vas kip nasmijanog Djeda Božićnjaka sa svojim Rudolphom, a staza osvjetljena božićnim zvijezdama dovesti do gostionice Baraž.

Foto: Press

Na samom ulazu u prekrasan etno ambijent, gdje se kod samog uređivanja pazilo sa svaki detalj, još jedan nasmijani Djedica pokazati će vam dnevni meni. Mnogi će već izvana nanjušit će primamljive mirise, dok se drugi djedica šaljivo penje na sam krov gostionice Baraž kao da kroz sam dimnjak hoće ubaciti najbolje poklone.

Čim uđete u ovaj topli etno ambijent ugrijat će vas prava domaća atmosfera okupana brojnim primamljivim mirisima iz kuhinje koja je spojila odličnu ponudu domaćih delicija, a neke zapakirala i u nove aranžmane pazeći pri tome da same namirnice ipak ostanu u izvornom domaćem sastavu.

Foto: Press

Ako ste ljubitelji prave domaće kuhinje ili domaćih proizvoda ukomponiranih u nova gastro ruha ovo je pravo rješenje za vas! Hrana je tradicionalna, namirnice domaće, a ponuda za ovaj adventski dio sezone više nego primamljiva. U ovim hladnijim danima goste najviše mame odličan teleći Etno odrezak, tatarski biftek i posebne delicije; sote od vepra i jelena sa roladom od kruha, žgvacet od janjetine sa domaćim njokima. Tu su vikendom sočna domaća patka s mlincima i teletina s krumpirom, te dnevna ponuda vrhunskog roštilja bifteka, steakova lungića, krvavica i domaćih češnjovki, narezaka, domaćeg sira s vrhnjem, štrukli ,štrudla germ knedli, njoki i mlinaca koje osoblje gostionice Baraž samo radi u kuhinji baš kao i izvrstan domaći kruh.

Za sam start preporučiti ćemo vam slasnu Etno platu: kulen, samoborska kobasica, panceta, domaći sirevi, kuhana šunka i čvarci- namirnice su domaće proizvodnje lokalnih OPG-ova! Kada još ovoj uvertiri pridružite domaće sir i vrhnje koje u Baražu sami rade, imati ćete pravu domaću uvertiru za odličnu adventsku gozbu!

Svakako za ove hladnije dane možemo i preporučiti domaću Zimsku adventsku platu: krvavice, češnjovke, dimljeni buncek sa restanim krumpirom i pirjanim zeljem, čiji su sastojci iz domaće OPG proizvodnje iz okolice Samobora!

Gastro hit sezone je i teleći Etno odrezak, koji se u kratko roku pokazao jako popularan, a rađen je na pariški način na zapečenom domaćem kruhu, preliven umakom od šumskih gljiva i zapečen sa sirom i pancetom.

Foto: Press

Kao desertnu ponudu posebno moramo istaknuti fantastične domaće germ knedle od čokolade ili domaćeg pekmeza od šljive u umaku od vanilije. Naravno sve to upotpunjuje i dodatna ponuda cheesecake-a, torta, kolača, domaćih štrudli i palačinki i zapečenih štrukli!

Nakon što ste uživali u odličnim adventskim delicijama, preporučamo vam šetnju imanjem na kojem se nalaze tradicionalne drvene kuće iz sjeverozapadne Hrvatske.

Na idiličnom seoskom imanju nalazi se preko tridesetak konja. Posjetitelji koji se žele malo ozbiljnije pozabaviti jahanjem imaju na raspolaganju i opcije rekreativnog i sportskog jahanja, a tu je i škola jahanja.

Foto: Press

Konjički klub Mirnovec ugledan je domaćin međunarodnog natjecanja Kupa grada Samobora u preponskom jahanju svake godine, gdje nastupaju ponajbolji jahači iz zemlje, regije i Europe, a sama Etno farma Mirnovec domaćin mnogih zabavnih okupljanja i proslava. Uz konje su i vesele vjeverice, plahi zečići i patkice na prekrasnom jezercetu.

Poželite li organizirati duži boravak u ovoj etno oazi dočekat će vas jedna tradicionalna ljepotica – prekrasna etno kuća samo za vas i vašu ekipu. I to posebno ukrašena, lampicama idealna za prekrasnu seosku zimsku idilu. U sklopu imanja nalazi se čak i nogometni teren na kojem možete odmjeriti snage s prijateljima (ili šefovima?).

Gostionica Baraž odlično je opremljena i za poslovne ručkove, sastanke, pa se u sklopu samo restorana na katu nalazi i sala sa projektorom, a tik do nje i odvojeni prostor za posebne poslovne ručkove. Za spajanje ugodno s korisnim idealna destinacija, posebno za manje poslovne konferencije, sastanke, team buildinge i okupljanja. Ukoliko svoje partnere želite zadiviti etno ambijentom i ponuditi im poseban gastro doživljaj ovo je idealna prilika da uživaju u čarima domaće kuhinje i bajkovitog uređenja jedne od najljepših etno imanja u našoj zemlji.

I za obitelji koje se žele maknuti od gužvi i priuštiti si pravi gastro doživljaj uživajući pritom u pravoj etno idili sa životinjama ovo je pun pogodak kako da obogate ove zimske dane.

Dakle želite se maknuti od adventske gužve, probati prave domaće delicije i doživjeti čaroliju i romantiku seoskog imanja, zaputite se prema jednoj od najljepših etno imanja kod nas. Nakon što ćete oblizati prste od domaćih delicija i udahnuti malo friškog zraka daleko od gradskih gužvi sigurno ćete poželjeti ponovno uživati u ovakvom ambijentu!