DAN OTVORENIH VRATA: Besplatno klizanje, jahanje, plivanje, skvoš…

Dan otvorenih vrata sportskih objekata Grada Zagreba

Ustanova Upravljanje sportskim objektima početkom prosinca obilježava svoj rođendan i tim povodom u subotu 7. prosinca organizira sada već tradicionalni Dan otvorenih vrata.

To je prilika građanima da dođu i upoznaju se s radom Ustanove kroz prezentaciju brojnih programa i sportova koji se odvijaju na njenim objektima.

Tako će građani hrvatske metropole i njeni posjetitelji u subotu dobiti priliku besplatno koristiti bazene u sklopu Sportskog parka Mladost, Zimskog plivališta Mladost, Bazenskog kompleksa Utrina, te bazene Jelkovec i Iver.

Uz uživanje u vodenim sportovima posjetitelji će moći pogledati i prezentacije brojnih sportova poput plivanja, skokova u vodu, ronjenja s bocom ili s mono perajom itd.

Pored bazena u obilježavanje Dana otvorenih vrata uključena su i gradska klizališta koja građanima nude mogućnost besplatnog klizanja uz napomenu da se najam klizaljki naplaćuje.

Klizalište Doma sportova taj dan je rezevirano za Zlatnu piruetu pa građani neće moći klizati ali svi zainteresirani će moći besplatno pogledati najstarije natjecanje u umjetničkom klizanju na svijetu. Također, na Šalati će biti održana i prezentacija hokeja na ledu a na klizalištu Velesajam za najmlađe će biti organizirano prigodno druženje sa Djedom Božićnjakom.

Uz bazene i klizališta građanima će na raspolaganju biti i drugi objekti pod ravnanjem Ustanove pa se tako svi mlađi zainteresirani posjetitelji mogu okušati u jahanju ponija, biti će organiziran i edukativni program te razgledanje Hipodroma u pratnji vodiča. Isti dan se na Hipodromu održava turnir u preponskom jahanju koji će svi posjetitelji moći besplatno pratiti.

Uz prethodnu najavu moći će se zaigrati skvoš ili tenis u Tenis centru Maksimir, pogledati prvenstvo Hrvatske u vaterpolu za juniorke na bazenu Sportskog parka Mladost, a kako upravo u to vrijeme traje i Malonogometni turnir Kutija šibica 2019. powered by Coca-Cola, čiji je organizator Ustanova, svi ljubitelji malog nogometa mogu besplatno pogledati utakmice koje se taj dan igraju u Domu sportova te u ŠSD Boško Božić Pepsi – Trnsko.

Kao i prethodnih godina ustanova Upravljanje sportskim objektima pobrinula se i za brojne nagrade pa će posjetitelji imati priliku osvojiti ulaznice za klizališta, bazene, wellness usluge, skijaške karte za Sljeme, probno jahanje na Hipodromu itd.