PRAVA POSLASTICA ZA LJUBITELJE JAHANJA: Kup grada Samobora – najveća konjička priredba u regiji!

PREPONSKO JAHANJE: Sedmo izdanje Kupa grada Samobora okupilo 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva
Foto: Press

Turnira u preponskom jahanju na prekrasnom imanju Etno farme Mirnovec prošle je godine privukao čak 400 natjecatelja, a ove godine je broj prijava veći za tridesetak posto!

Na tradicionalnom 8. Kupu grada Samobora u preponskom jahanju koji će se održati od 20. do 22. rujna 2019. godine s početkom u 8.00 sati sudjelovati će mnoga poznata imena iz konjičkog sporta, a sve će se dodatno još začiniti prigodnom gastro ponudom i popratnim sadržajima.

PREPONSKO JAHANJE: Sedmo izdanje Kupa grada Samobora okupilo 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva
Foto: Press

Na veliku radost svih poklonika konjičkih sportova, a i same publike dosegnuti je znatan napredak ulaganja u infrastrukturu samog objekta koji je omogućio organizaciju zahtjevnijih i izazovnijih međunarodnih natjecanja koja je privukla natjecatelje iz sljedećih zemalja (Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije i ostalih zemalja).

Nakon što je 2016. godine svečano otvoren novi kapitalni sportski objekt „Jahačka arena Mirnovec“, prošle godine predstavljena je dvorana za zimsko jahanje te novoizgrađena štala, a na prekrasno uređenoj lokaciji nalaze se i pješčani tereni s najnovijom tehnologijom podzemnog natapanja sa specijalnom podlogom (Ebbe & Flut sistem): „Jahačka arena Mirnovec“ 60 x 80m i dvorana za zimsko jahanje 60x30m. Za konje osigurani su najkvalitetniji uvjeti na ovim prostorima.

Novoizgrađena luksuzna štala za 20 konja specifična je po svom modernom dizajnu izgradnje te sadržajem koji nudi: boxeve s vanjskim padockom i kontroliranom mikroklimom, solarij te kupaonice s toplom vodom.

Vrhunski organizirana manifestacija sa još većim odazivom natjecatelja i publike.

Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje manifestacije s više od 400 startova, ove godine očekuje se 30% veći odaziv natjecatelja i publike. Dolazak i nastup najreprezentativnijih jahača u preponskom jahanju dodatno pridonosi atraktivnosti turnira.

Turnir se održava tri dana, od petka 20. nedjelje 22. rujna te započinje sve dane u 8.00 sati. Organiziran je montažni smještaj za konje te osigurana mogućnost kupovine sijena i piljevine za konje.

Specifičnost turnira je mogućnost organizacije utakmica M** i S** na visini od 1.35m i 1.40m s obzirom na moderni parkur na pješčanoj podlozi koje će atraktivnim novčanim nagradama zasigurno privući renomirana imena konjičkog sporta i dodatno motivirati natjecatelje u borbi za novu titulu – Mirnovec Masters 2019. Pobjednik Mirnovec Masters-a 2019 u preponskom jahanju je onaj natjecatelj koji pobijedi utakmice kategorije M** (21. rujna) i S** (22. rujna). Osim titule i počasnih nagrada pobjednik Mirnovec Masters-a 2019 osvaja i novčanu nagradu.

Veliki posjet lani i sve veći broj prijava svake godine čini ovaj kup jednom od najvećih i najatraktivnijih konjičkih priredbi na ovom dijelu Europe u kojoj uz same poklonike konjičkog sporta uživaju i veliki i mali posjetitelji.

Za gastro delicije restorana Baraž na prošlogodišnjem izdanju tražilo se mjesto više, a uz odličnu gastro ponudu moći će se uživati u domaćim slasticama (štrudle), odmarati uz prekrasno cvjetno uređenje jezerca, razgledavati stare drvene kuće koje odišu tradicionalnim uređenjem, kušati i kupiti domaće proizvode od aronije te moći uživati u šetnjama na konju (za male i velike).

Za one najmanje organizatori su još dodatno osigurali o dječji poligon na napuhavanje.

Neki posjetitelji na ovaj način po prvi puta dolaze u dodir s konjima, pogotovo sa sportskim grlima, ali i jahačima koji ih fasciniraju elegancijom, sportskim mogućnostima i na kraju rezultatima.

Još kad se tome pridoda i prekrasno uređen etno ambijent nije ni čudo što je ova manifestacija prerasla u vrhunski regionalni događaj.

Ulaz je slobodan!