Proljetna svježina u programu Zagrebačke filharmonije

Sinoć su posjetitelji uživali u veselim proljetnim notama koje im je darovao orkestar Zagrebačke filharmonije, mestro Ivan Repušić i mlada violinistica Mai Suzuki, na koncertu upriličenom u povodu prvog dana proljeća koji je oduvijek bio inspiracija umjetnicima.

Mai_Suzuki
Kako i dolikuje proslavi prvog dana proljeća svježina se osjetila i u programu.

Na početku koncertne večeri uživali smo u djelu koje evocira radost novog života- Proljeće skladatelja Claude Debussya. Kako je sam skladatelj rekao: Ideja je bila skladati djelo posebnih instrumentalnih boja koje bi pokrivale veliki raspon osjećaja. Sjajnom izvedbom orkestra Zagrebačke filharmonije vješto su ocrtani prijelazi boja i osjećaja koje je skladatelj želio dočarati u djelu.

U nastavku je uslijedio posljednje orkestralno djelo skladatelja Mendelhsonn-Bartholdyja Koncert za violinu i orkestar u e-molu. U jednom od najpopularnijih solističkih koncerata predstavila se mlada violinistica Mai Suzuki koja je svoje umijeće virtuoznosti dokazala i pred zagrebačkom publikom te time opravdala mnogobrojne sjajne kritike koje dobiva širom Europe.

Večer je završila Proljetnom simfonijom punog naziva 1. simfonija u B-duru, skladatelja Roberta Schumanna. Prekrasna u svim svojim oblicima, bojama i posebnostima –priroda je, osobito u svom buđenju i u skladateljevom poimanju, baš poput glazbe.

Uživanje u glazbi uz naš Orkestar nastavite i 28.3. na Koncertu za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja!