4 Tenora ruše rekorde svojom šetnjom kroz hitove različitih dekada

Foto: FIlip Filković Philatz

Pomaknuli su svoje granice – nakon što su prvi zagrebački koncert 12. svibnja rasprodali u rekordnom roku, 4 Tenora objavili su da su u prodaji zadnje ulaznice i za drugi koncert 5. lipnja u Lisinskom

“Ove smo godine pomakli svoje granice i Lisinski rasprodali 42 dana prije koncerta. To nas je ponukalo da razmislimo o još jednom terminu – u Lisinskom smo i 5. lipnja na ‘Vokalnoj šetnji glazbenim desetljećima’, a i ulaznica za taj koncert ostalo je još jako, jako malo”, poručio je Đani Stipaničev. Prvi rasprodani koncert 4 Tenora još nije niti održan, a interes za ove miljenike publike ne jenjava.

Ususret koncertu ove nedjelje reagirali su na svoje AI vizualizacije kroz dekade iza kojih stoji umjetnik FIlip Filković Philatz i kroz smijeh najavili spektakl u Lisinskom.

Hitovi od ranih 60-ih do danas

Ove će nedjelje 12. svibnja u Lisinskom 4 Tenora održati prvi koncert pod nazivom “Vokalna šetnja glazbenim desetljećima”.

“Ovogodišnji su koncerti pod tim nazivom naš pokušaj da odamo počast hrvatskim skladateljima, tekstopiscima i izvođačima koji stoje iza niske hitova od 60-ih do danas”. Njih ćemo predstaviti zagrebačkoj publici”, rekao je Đani i u šali dodao, “cilj nam je oduševiti publiku, a repertoar i izvedbe trebale bi ih izdići nekoliko centimetara pa da tako levitirajući pođu do svojih domova nakon koncerata. Uvjeren sam da će se to i dogoditi.”

Kao poseban gost ovogodišnjih koncerata Tenora u Lisinskom, na pozornici će im se pridružiti Martin Kosovec.

Mladi je pjevač zasluženo odnio titulu pobjednika glazbene emisije The Voice Hrvatska, a lakoćom izvođenja zahtjevnih dionica, posebnom bojom vokala i svojim šarmom savršeno će zaokružiti ovaj koncert. Repertoar, osim što će obuhvatiti nekoliko dekada glazbenog stvaranja, vješto će spojiti i različite žanrove uz pratnju Orkestra Josipa Cvitanovića.

Nešto novo za zagrebačku publiku

“Cilj je da se u Lisinskom iskažemo zahvalnost različitim autorima i glazbenicima za njihov glazbeni rad i doprinos. Hrvatska je uistinu bogata kvalitetnim glazbenicima. Mi ćemo im probati ovim koncertom dati obol. Okrenut ćemo i novu stranicu u Tenorima. Nije to možda očekivani repertoar, ali odlučili smo se okušati u nečem novom”, poručio je Filip Hozjak i s ostatkom Tenora poručio: “Vidimo se u nedjelju!”