METRO i Techstars podržat će razvoj poslovanja deset najinovativnijih startupova

METRO Accelerator
Foto: Press

Startupovi koji razvijaju rješenja za poslovne potrebe hotela, restorana i drugih ugostitelja do 18. lipnja mogu se prijaviti za sudjelovanje u trećem globalnom programu METRO Accelerator powered by Techstars putem internetske stranice hospitality.metroaccelerator.com.

Investitori i mentori programa odabrat će deset najinovativnijih startupova koji će se priključiti programu koji počinje u rujnu 2017. godine, a odabrani startupovi dobit će:
– investicijsku ponudu u iznosu do 120.000 eura
– pristup top menadžmentu i mreži stručnjaka METRO-a i Techstarsa
– mentorstvo predstavnika METRO-a i Techstarsa te drugih stručnjaka u područjima nabave, prodaje, marketinga, financija i komunikacija
– korištenje co-working prostora u srcu Berlina tijekom trajanja programa
– članstvo u međunarodnoj mreži Techstars i METRO Acceleratora
Prva generacija startupova, koja je u sklopu programa METRO Accelerator razvijala svoja rješenja za ugostitelje uz podršku stručnjaka METRO-a i Techstarsa, privukla je više od 52 milijuna dolara investicija – što je iznad prosjeka svih programa koje provodi Techstars.
Na nedavnom HoReCa MeetUpu u Zagrebu, hrvatski startupovi koji razvijaju rješenja za ugostitelje svoje su proizvode predstavili ugostiteljima i saznali kakva su rješenja potrebna vlasnicima hotela i restorana. METRO i Crane tako su omogućili povezivanje 12 startupova s više od 70 hrvatskih restorana, hotela i drugih ugostitelja kako bi hrvatskim startupovima osigurali uvid u potrebe HoReCa sektora i tako im pomogli u konkurentnijem sudjelovanju u METRO Acceleratoru.