PRIJEVARA NA TREŠNJEVCI: Žena (67) na ulici nasjela na stari štos, prevaranti joj uzeli 3500 kuna!

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija uhitila je 70-godišnjeg muškarca koji je, služeći se starim prevarantski štosom s nađenim zlatom, prevario 67-godišnju ženu.

Sumnja se da je osumnjičeni zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, prema prethodnom dogovoru u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi, 9. lipnja 2022. godine u prijepodnevnim satima na ulici na području Trešnjevke prišao oštećenoj 67-godišnjakinji te ju doveo u zabludu da je pronašao vrijedan nakit od plemenitog metala, objavila je PU zagrebačka.

U trenutku kada je osumnjičeni oštećenoj pokazao nakit do njih je došao drugi muškarac lažno se predstavivši kao stručna osoba te ju doveo u zabludu da se radi o vrijednom nakitu. Potom su osumnjičeni lažnim prikazivanjem činjenica uvjerili oštećenu da su ona i 70-godišnjak zajedno pronašli nakit kojeg će drugi osumnjičeni otkupiti za novčani iznos od 1000 eura te da će nalaznici podijeliti novac od prodaje.

Također, 70-godišnjak je predložio oštećenoj da na bankomatu podigne 3.500 kuna te mu ih preda, za što će joj on ostaviti nakit na čuvanje dok drugoosumnjičeni ne donese ostatak novca za otkup.

Ne sumnjajući u istinitost navoda oštećena je podignula novac sa svog bankovnog računa te ga predala 70-godišnjaku, a potom se uputila u obližnji ugostiteljski objekt gdje je čekala drugoosumnjičenog da joj donese novac, no on nije došao već su se osumnjičeni s novcem udaljili s mjesta događaja

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 70-godišnjakinja predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.