Predsjednik Zelene liste podržao incijativu “67 je previše”

Predsjednik Zelene liste podržao incijativu "67 je  previše"
Foto: Marinko Petković

Predsjednik Zelene liste Nenad Matić u utorak je na Trgu bana Josipa Jelačića potpisom podržao incijativu “67 je previše” poručivši kako o dobnoj granici za umirovljenje trebaju odlučiti građani na referendumu, a ne 76 ruku u Saboru.

Matić je istaknuo da naši umirovljenici, koji su čitav svoj radni vijek odvajali za mirovinu, sad jako teško žive, jer je gotovo pola milijuna umirovljenika u Hrvatskoj na granici siromaštva. Uvjeren je da bi građani pristali na povećanje dobne granice za umirovljenje kada bi se prethodno učinile čitav niz reformi, od revizije lažnih mirovina do reforme zdravstva i socijalne skrbi, te bi i građani vidjeli da država ide u dobrom smjeru.

Najlakše je zagrabiti u džepove osiromašenih građana, a ne srezati nabujalu državnu administraciju i konačno provesti obećane reforme, što Vlada ne čini, istaknuo je Matić.

Zelena lista na europsko izbore izlazi uz slogan “Reciklirajmo otpad, a ne prošlost” kako bi stavila u fokus javnosti niz važnih tema za 21. stoljeće, kao što su zaštita okoliša, održivi razvoj, gospodarenje otpadom, brige o kućnim ljubimcima, energetska obnova zgrada te obnovljivi izvori energije.

M. Petković