ZELENA LISTA: Škori se sviđa da se nacionalni interesi više ne brane puškom nego čuvanjem okoliša!

ZELENA LISTA: Škori se sviđa da se nacionalni interesi više ne brane puškom nego čuvanjem okoliša!
Foto: M. Petković

Zelena lista će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru jer vjeruju da će on biti “zeleni” predsjednik, kazao je u petak predsjednik Zelene liste Nenad Matić na konferenciji za novinare održanoj na zagrebačkom Markovu trgu, mjestu gdje se odvija inaugurancija predsjednika RH.

Matić je kazao da su na sjednici predsjedništva Zelene liste jednoglasno podržali Škoru kao kandidata za predsjednika, jer Škoro osjeća zelene politike te im je obećao predstaviti ih u kampanji i provoditi ih kao predsjednik.

“U Hrvatskoj je došlo vrijeme da se kaže dosta SDP-u i HDZ-u, koji su više puta propustili svoje prilike. Ovo je sad prava treća opcija, koja može pobijediti na izborima i može promijeniti Hrvatsku, ali ono što je najvažnije, da je može zazeleniti”, rekao je predsjednik Zelene liste.

Zelene politike u cijelom svijetu i EU dolaze sve više do izražaja i u fokus javnosti, a takve stranke imaju sve veći utjecaj i rezultate.

“Mislimo da je i u Hrvatskoj došlo vrijeme da ‘zelene’ teme, kao što je zaštita okoliša, ali i prirode, dođu u fokus javnosti i da budu dostojno prezentirane na političkoj sceni”, rekao je Matić.

Naglasio je kako se Škori sviđa njihova teorija da se nacionalni interesi više ne brane puškom nego čuvanjem okoliša.Matić kaže da se za zelene govori da su više politički lijevo, ali zelena politika u biti izvire iz demokršćanstva.

Odgovarajući na upit zašto su ‘zeleni’ izabrali Škoru, a ne primjerice, aktualnu predsjednicu RH, Matić se pozvao na Bibliju, jer, kako kaže, kad je stvarana zemlja, pet dana je Bog stvarao zemlju, a jedan dan čovjeka. Ako vjerujete i ako ste kršćanin, onda ćete sigurno čuvati ono što je rađeno pet dana. Jedan od većih oblika vjere je da čuvate svoj okoliš i doprinosite da živimo u lijepoj i zdravoj Hrvatskoj. Nije ostao dužan ni odgovor, zašto ne Kolinda?

“Aktualna predsjednica je najbolje pokazala što zna i koliko može za posljednjeg posjeta SAD-u”, zaključio je Matić. (M. Petković)