POTVRĐENO JE: Grad Zagreb će podmiriti golemi račun za plin pučke kuhinje na Svetom Duhu

Foto: Facebook

Nakon informacije da je pučka kuhinja na Svetom Duhu dobila golemi račun za plin, čak pet puta veći nego u istom mjesecu prošle godine, potvrđeno je da će razliku pokriti Grad Zagreb.

Pučkoj kuhinji račun na naplatu je stigao im je iznos od kojeg boli glava, čak 25 tisuća kuna, a prošle godine račun je bio 5 tisuća.

Voditelj pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimir Vidović za Novu TV je potvrdio je da će račun podmiriti Grad Zagreb.

“Iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba Tomaševića, zvala me Romana Galić, pročelnica i rekla je da će račun biti podmiren iz gradskog proračuna”, rekao je Vidović.

“I danas smo pripremili 400 toplih obroka. To je skuhano na plin, 400 porcija graha koje su podijeljene svim ljudima u potrebi”, rekao je Vidović.

“Mi jesmo partneri Gradu Zagrebu u našem djelovanju, ali ovakva situacija izlazi izvan svih okvira. Zahvalan sam strukturama i svim dobrim ljudima koji nam pomažu u našem djelovanju”, izjavio je te dodao: .

“Riješili smo apsurdno veliki račun za 12. mjesec, pred nama su zimski mjeseci. Ova kuhinja i dalje kuha, suočavali smo se s puno većim krizama, nastali smo za vrijeme rata, fratri su uvijek bili uz svoj narod, nećemo prekinuti s kuhanjem i radom pučke kuhinje.”

Da će Grad pomoći pučkoj kuhinji potvrdila je i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Pučkoj kuhinji račun za plin pet puta veći nego lani, moraju platiti čak 25.000 kn!