POSLUŠAJTE: Klapa “Sveti Juraj” objavila novu domoljubnu pjesmu “Ne damo te nikom”

POSLUŠAJTE: Klapa
Foto: Press / Scardona

Mornarička klapa “Sveti Juraj” iz Splita u 2021. slavi 20. rođendan. Tim je povodom u izdanju Scardone objavljen album “Plovit se mora”, na kojem se nalazi istoimeni singl.

A uz to, pobjedničkoj pjesmi Splitskog festivala 2019., “Kuća naše pisme”, koju su izveli s Goranom Karanom i Tedijem Spalatom, dali su novi zvuk obradivši je u unplugged verziji.

Povodom 30. obljetnice osnivanja i ustrojavanja Pružanih snaga Republike Hrvatske, klapa “Sveti Juraj” HRM-a predstavlja novu pjesmu i spot pod nazivom “Ne damo te nikom”.

Glazbu i tekst pjesme je napisao Tonći Ćićerić, šef dirigent Orkestra HRM-a, a aranžman Mario Božić, umjetnički voditelj klape.

Spot za novu pjesmu splitske klape snimljen je u proizvodnji Odjela multimedijalnih sadržaja SSOJI MORH-a. Vukovar, Knin, Zagreb i Primošten prekrasne su lokacije koje vizualnom zapisu daju zanimljivu notu. 

“Zaista nam je iznimna radost što možemo predstaviti našu novu domoljubnu pjesmu povodom 30. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske. Pjesmu prvenstveno posvećujemo svim hrvatskim vojnicima koji su branili i obranili Hrvatsku u velikosrpskoj agresiji, ali i mladim generacijama hrvatskih vojnika koji danas ponosno nose odoru pobjedničke Hrvatske vojske, kako u domovini tako i daljem svijeta u mirovnim misijama”, izjavio je stožerni narednik Marko Bralić, zapovjednik klape “Sveti Juraj” HRM-a