Policajci na biciklima do kraja godine i na zagrebačkim ulicama

Iako policajci na biciklima patroliraju već u nekoliko hrvatskih gradova, a odnedavno i u Velikoj Gorici, Zagreb čeka zeleno svjetlo i odobrenje Vijeća za prevenciju Grada Zagreba da bi mogao angažirati službenike na biciklima, piše Večernji list.

policija-bicikl

Ako je suditi po planovima, oni bi na ulicama grada Zagreba mogli patrolirati već do kraja godine kada će se odrediti nekoliko policijskih postaja koje bi bile uključene u pilot-projekt. Kako poručuju iz PUZ-a, glavni cilj toga projekta jest jačanje povjerenja među građanima i policijom, povećanje subjektivnog osjećaja sigurnosti građana i veća prisutnost policije na javnim prostorima. Iako policija još nije izradila troškovnik za policajce biciklističkih ophodnji, već sada je poznato da će morati nositi polo-majicu te imati zaštitnu kacigu, reflektirajući prsluk i štitnike za koljena i laktove.

„U ovom trenutku prerano je govoriti o broju i cijeni pojedinog bicikla koji će se nabavljati. Takve pojedinosti znat će se kada Grad Zagreb prihvati ovaj pilot-projekt i uključi se u njega“, poručuju iz PUZ-a.